Rainbowpride

Organisaties

Deelnemende holebi / transgender & andere organisaties

Goudou vzw is een lesbiennewerking uit Brugge door en voor vrouwen van alle leeftijden. Ze organiseren gemiddeld eens per maand activiteiten: thema-avonden, een cocktailavond, een filmavond, een vrij podium, een muziek- of filmkwis, een fuif,… Goudou richt binnenkort haar eigen loopploegje op en publiceert maandelijks een Nieuwsbrief in kleur. Daarnaast
is er in het wekelijks praatcafé op donderdagavonden ook ruimte voor ontspanning en een gezellige babbel. Ben je op zoek naar contacten met andere lesbiennes binnen een vlotte, ruime lesbische cultuur? Vind je dat het tijd wordt om binnen deze cultuur je eigen stempel te zetten? Wil je deelnemen aan hun activiteiten? Of heb je vragen omtrent ‘lesbisch’ zijn?
Aarzel dan niet langer en kom uit je kast en zetel. Je bent meer dan welkom! Voor hen en voor anderen die het moeilijk hebben met ‘de eerste stap’ is er de onthaalwerking die telefonisch (0478/213504) of per mail (contact@goudou.be) kan bereikt worden.

Jong & HiB staat open voor iedereen. Het is een organisatie voor jongeren die op zoek zijn naar hun seksuele zelfbeeld, of deze reeds gevonden hebben en gezelschap opzoeken via onze socio-culturele activiteiten. Je kan er terecht als je met vragen zit of contact wil leggen met andere jongeren die holebi noch hetero zijn, maar gewoon zichzelf willen zijn!
Elke laatste zaterdag van de maand is er een activiteit in ons lokaal.

Naast activiteiten staan we ook met onze info/fotostand op RedRockRally, Feest in ‘t Park, op fuiven en zijn we actief met tal van educatieve boeken uit te geven en vorming voor jongeren. Speciaal voor toeristen is er Gaybruges.be - een website en brochure met holebi-vriendelijke adressen in Stad Brugge. Iedereen heeft de mogelijkheid zichzelf op de kaart te zetten, dankzij Holebikaart™op onze website.

Transgender groep

De diversiteitsdienst van Stad Brugge streeft naar gelijke kansen voor elk persoon van de samenleving en stimuleert maatregelen die het leven in diversiteit ten goede komen. Om dit te kunnen realiseren werkt de diversiteitsdienst met die groepen voor wie nog geen specifiek inspraakbeleid bestaat, met name: holebi’s, vrouwen en allochtonen. Via laagdrempelige acties en specifieke aandacht voor deze doelgroepen, sensibilisatie van de Brugse bevolking en beleidsacties wordt gewerkt aan een samenleven in diversiteit.
Daarnaast ondersteunt de diversiteitsdienst de Stedelijke Emancipatieraad, de werkgroep holebi’s, de werkgroep allochtone vrouwen, het platform etnisch-culturele minderheden,… Jaarlijks vind een samenwerking plaats tussen de diversiteitsdienst en de werkgroep holebi’s. In 2005 vond Holebikorf plaats (een tentoonstelling in de Biekorf). In 2006 werd een holebiboeken- en filmlijst opgesteld en in 2007 vond Uitgepakt! Holebifestival plaats. In 2008 is er de herwerking van brochure ‘holebiboeken en films’ verschenen.

Diversiteitsdienst. T.a.v. Myriam Caes, Oostmeers 105, 8000 Brugge, 050/ 33 83 15 - diversiteitsdienst@brugge.be

Cavaria (Holebifederatie) is de koepel van de Vlaamse en Brusselse holebiverenigingen. Zij ondersteunt holebigroepen en komt op voor gelijke kansen en rechten voor homo’s, lesbiennes en bi’s. De Holebifederatie organiseert Holebifoon, Holebitext en ZiZo en ondersteunt de Belgian Lesbian and Gay Pride en de Lesbiennedag.

Polaris vzw wil opkomen voor gelijke kansen voor holebi’s en transgenders in West-Vlaanderen. In heel de provincie wonen, leven en werken zo’n 60.000 holebi’s, een minderheid dus. Het hoofdkenmerk van de holebi’s is hun grote onzichtbaarheid. Homo’s zijn het meest zichtbaar aanwezig in de samenleving. Voor lesbiennes, allochtone holebi’s en oudere holebi’s is dat al heel wat minder het geval. Een maatschappelijk klimaat creëren waarin men kan uitkomen voor de eigen seksuele oriëntatie (op het werk, op school, in de familie, …) is een belangrijke taak voor het gelijkekansenbeleid.


To Tumblr, Love Metalab